Συνταγή για ανοιξιάτικη σούπα

Συνταγή απλή, γρήγορη και πολύ νόστιμη!
Συνταγή για ανοιξιάτικη σούπα



Μπορεί αστρονομικά η άνοιξη να ξεκινά με την εαρινή ισημερία κατά τις 21 Μαρτίου, άτυπα όμως έχουμε μπει σε αυτή την εποχή και ας έχει ο Μάρτιος τα καιρικά σκαμπανεβάσματά του. Ιδανικός καιρός, λοιπόν, για μία ανοιξιάτικη σούπα που σερβίρεται είτε ζεστή, είτε κρύα

Τι θα χρειαστείς

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 3 κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. φρέσκος αρακάς, καθαρισμένος
  • 850 ml. ζωμός λαχανικών
  • 85 γρ. νεροκάρδαμο (ή κάρδαμο)
  • 1/2 ματσάκι μέντα (ή δυόσμο)
  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό και λίγο ακόμη για το σερβίρισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
     

Πως θα την φτιάξεις

  • Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρεις τα κρεμμύδια και τα κολοκυθάκια.
  • Τα σκεπάζεις και τα αφήνεις να μαγειρεύονται σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά.
  • Προσθέτεις τον αρακά και τον ζωμό και βάζεις τη σούπα να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να κοχλάσει.  
  • Χαμηλώνεις και πάλι τη φωτιά και τη σιγοβράζεις για άλλα 4 λεπτά.
  • Μετά την απομακρύνεις από τη φωτιά, ρίχνεις το νεροκάρδαμο και τη μέντα και τα αφήνεις μέχρι να μαραθούν.
  • Πολτοποιείς τη σούπα στο μπλέντερ, προσθέτοντας ταυτόχρονα και το γιαούρτι.
  • Αλατοπιπερώνεις και μοιράζεις το μείγμα σε μπολάκια.

 

Αν θέλεις κάτι δυναμωτικό, φτιάξε ταχινόσουπα!