Μηλόπιτα με ταχίνι:Η γιαγιά Σοφία βάζει όλη την τέχνη της!

Θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου!



Μηλόπιτα με ταχίνι; Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά είναι ανεπανάληπτος συδυασμός. Καταρχάς αν έχεις δοκιμάσει ταχίνι αποκλείεται να μην έχεις εθιστεί κιόλας. Λέω ψέματα; Δεν νομίζω! 
Φυσικά και ξέρεις την ανεκτίμητη θρεπτική αξία και γεύση του. Η μαμά μου ξέρει να φτιάχνει αυτή τη συνταγή η οποία και περιέχει μυστικά από το Άγιο Όρος. Έτσι τη φτιάχνουν δηλαδή εκεί. Αξίζει να δοκιμάσεις να τη φτιάξεις!
 

Τι Θα χρειαστείς
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
1 φλ. ταχίνι 
Χυμός 4-5 πορτοκαλιών
 ½ φλιτζάνι ζάχαρη 
1 ποτηράκι κονιάκ 
Ξύσμα λεμονιού 

Γέμιση:
4 μεγάλα μήλα τριμμένα  
1 φλ. ζάχαρη 
1 φλ. καρύδια
1 φλ. σταφίδα  
Ανθόνερο 
Κανέλλα 

Πως θα τη φτιάξεις
Λιώνεις  το ταχίνι, στύβεις τα πορτοκάλια και ρίχνεις το χυμό τους. Προσθέτεις και αλεύρι.

Χωρίζεις την ζύμη στα 2 και ανοίγεις το πρώτο κομμάτι σε φύλλο  και το απλώνεις σε ένα μεγάλο ταψί , όπου έχεις αλευρώσει και λαδώσει.

Ανακατεύεις τα υλικά της γέμισης και τις στρώνεις πάνω σε φύλλο , πατώντας  την ελαφρά με το κουτάλι.

Ανοίγεις και το δεύτερο και το στρώνεις πάνω από την γέμιση. 

Ψήνεις  στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

Φτιάξε cheesecake με κεράσια! Άλλη εκδοχή εξίσου τέλεια!