Η συνταγή της γιαγιάς Σοφίας: Σουφλέ πορτοκάλι

Γλυκιά αμαρτία για όλες τις ώρες, με ελάχιστες θερμίδες και μάλιστα χωρίς να σου πάρει χρόνο!



Αν λατρεύεις τα γλυκά, τότε αυτή τη συνταγή όταν τη μάθεις θα θέλεις να την φτιάχνεις ξανά και ξανά. Και είναι και εύκολη και γευστική και απολαυστική! Μπορείς να τη συνδυάσεις τέλεια με ένα καφεδάκι και να γίνει το τέλειο πρωινό σου! 

Τι θα χρειαστείς
120 γρ. γάλα
1 κρόκος αυγού
4 ασπράδια
60 γρ. (μαύρη) ζάχαρη
2 κ.σ.  κορν φλάουρ
2 και 1/2 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
1/2 κ.σ. βανίλια
άχνη 
 

Πως θα το φτιάξεις
Σε μία κατσαρόλα βάζεις τη ζάχαρη, το γάλα και το κορν φλάουρ. Τα ανακατεύεις και τα βράζεις μέχρι να βράσει η ζάχαρη.
Χτυπάς τον κρόκο σε ένα μπολάκι και τον ρίχνεις στην κατσαρόλα. 
Ανακατεύεις πολύ καλά και προσθέτεις τη βανίλια, το λικέρ και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα μπολ. 
Χτυπάς τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τη ρίχνεις λίγη λίγη στην κρέμα. 
Αλείφεις μια φόρμα για σουφλέ με λίγο βούτυρο.
Ρίχνεις την κρέμα και ψήνεις στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει το σουφλέ.

Δες εδώ πως να φτιάξεις μηλόπιτα με κρέμα καραμέλας!