Το σοκολατένιο κέικ της κυρίας Τασίας για μια γλυκιά καλημέρα!

Ο συνδυασμός ενός λαχταριστού κέικ με έναν απολαυστικό καφέ είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί το πρωί. Ειδικά όταν το γλυκό σου θυμίζει τη μαμά, τότε το πρωινό μοιάζει με ιεροτελεστία.



Όταν η κυρία Τασία έχει κέφια , πάντα φτιάχνει αυτό το κέικ για να ικανοποιήσει τα παιδιά και τα εγγόνια της. Και εμένα που μένω δίπλα της. Η γειτόνισσα ξέρει να φτιάχνει τη διάθεση των άλλων...και τη δική μου. Η σειρά σας τώρα! 

Υλικά:

  • 1+1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 κουτακάκια του γλυκού baking powder
  • -6 κουταλιές της σούπας σκόνη σοκολάτας
  • -3/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • -2 βανίλιες
  • -3 κουτακάκια του γλυκού ξύδι
  • - 2 ποτήρια νερό
  • -1 πρέζα αλάτι 

για το γλάσο:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές της σούπας σκόνη σοκολάτα
  • 2 κουταλιές της σούπας λικέρ της αρεσκείας σας
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
  • 1 σοκολάτα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση:
Για το κέικ:
1.Σε ένα μπολ  τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το ξύδι και το νερό. Ανακατεύουμε καλά. 
2. Κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη baking powder, τις βανίλιες και το αλάτι. Με τη βοήθεια του μίξερ ανακατεύουμε συνεχώς για πέντε λεπτά.
3.Τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα .
4.Με μια εύκαμπτη σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ) ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το ομοιογενές υλικό σε μια λαδωμένη φόρμα. 
5.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου , στον αέρα για περίπου 40 λεπτά. 

Γλάσο:
1. Τοποθετούμε το κατσαρολάκι με όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να ενωθούν . 

TIP:
1.Το γλάσο το φτιάχνουμε, όταν το κέικ πάρει τη θερμοκρασία δωματίου. Διαφορετικά δεν θα πετύχει ο συνδυασμός. 
2.Μπορούμε να σερβίρουμε αυτό το γλυκό με μια μπάλα παγωτού ή σαντιγί.