Σπιτικό spread σοκολάτας με αμύγδαλο για το ψωμί

Ταπρωινά θέλουμε αχνιστό καφέ και ένα βαζάκι γεμάτο σοκολάτα.



Έχουμε τη συνταγή που θα ξυπνήσει όλες σου τις παιδικές μνήμες μόνο σε μία κουταλιά. Spread σοκολάτας γάλακτος με αμύγδαλο για το ψωμί. Μία παραλλαγή της πραλίνας φουντουκιού με λαχταριστή σοκολάτα γάλακτος και αμύγδαλα, γιατί τα κυριακάτικα πρωινά θέλουν αχνιστό καφέ και ένα βαζάκι γεμάτο σοκολάτα. Αν και spread, τρώγεται άνετα με ένα κουτάκι μέσα από το βαζάκι. Δεν μπορούμε όμως να εγγυηθούμε αν θα μπορέσεις να σταματήσεις.

 

Τι θα χρειαστείς

1 φλιτζάνι αμύγδαλα, καβουρδισμένα
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος, χοντροκομμένη
80 γρ. γλυκόπικρη σοκολάτα, χοντροκομμένη
2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο ή φυτικό έλαιο, όπως το canola
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Εκχύλισμα βανίλιας 1/2 κουταλάκι του γλυκού
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher

 

Πώς θα το κάνεις

Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο microwave.

Σε ένα μπλέντερ τρίψε τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν μια λεπτή σκόνη.

Πρόσθεσε το λάδι και συνέχισε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία πάστα.

Πρόσθεσε τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι και χτύπα τα μέχρι να ενσωματωθούν. 

Ρίξε προσεκτικά τη λιωμένη σοκολάτα και ανακάτεψε.

Μετέφερε το μείγμα σε ένα καθαρό βάζο που κλείνει αεροστεγώς και άφησέ το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Όσο κρυώνει τόσο πιο πηχτό θα γίνεται.