Συνταγή: Φιλέτο σολομού με πατατοσαλάτα

Θα την λατρέψεις αυτή την εκδοχή!



Ο σολομός είναι μια πολύτιμη τροφή με σημαντική διατροφική αξία και οφέλη για την υγεία μας. Μας χαρίζει υγιές δέρμα, ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και γερή καρδιά και μυαλό, καθώς είναι μια από τις καλύτερες πηγές των απαραίτητων για τον οργανισμό, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Γι' αυτό καλό είναι να να το βάζεις στη διατροφή σου αρκετά συχνά. Μία νόστιμη και εύκολη ιδέα είναι να το συνοδεύσεις με πατατοσαλάτα! Θα ξετρελαθείς!

Τι θα χρειαστείς

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. δεντρολίβανο
  • 6 πατάτες
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Πως θα το φτιάξεις
1. Αλατοπιπερώνεις τα φιλέτα σολομού και τα πασπαλίζεις με τα μυρωδικά.
2. Τα ψήνεις στο γκριλ ή στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
3. Καθαρίζεις τις πατάτες και τις κόβεις σε μικρότερα κομμάτια.
4. Τις βράζεις σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά και τις στραγγίζεις.
5. Ψιλοκόβεις το κρεμμυδάκι και την κάπαρη και τα ανακατεύεις με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο.
6. Αλατοπιπερώνεις και περιχύνεις με το μείγμα αυτό τις πατάτες.
7. Μοιράζεις την πατατοσαλάτα και τα φιλέτα του σολομού στα πιάτα και σερβίρεις, πασπαλίζοντας με το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δοκίμασε και ένα τέλειο σνακ: Λεπτές φέτες παντζάρι με πορτοκάλι!