Πικάντικη ζεστή σοκολάτα με αλκοόλ: Το must ρόφημα των γιορτών

Ώρα για cocooning!



Αλκοόλ και σοκολάτα! Δύο από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής σε ένα μοναδικό ρόφημα – κοκτέηλ. Για πλούσια σοκολατένια γεύση, το μυστικό είναι η γλυκόπικρη σοκολάτα με 72% περιεκτικότητα σε κακάο. Ενώ, η κανέλα, η σκόνη τσίλι και το πιπέρι καγιέν μαζί με λίγες δόσεις Grand Marnier (γαλλικό κονιάκ με πορτοκάλι) συμπληρώνουν κι αναδεικνύουν την ένταση της σοκολάτας. Σερβίρεται με φρέσκια σαντιγί και τσίλι.

Συνταγή για ένα άτομο

  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά
  • Συνολικός χρόνος παρασκευής: 25 λεπτά

 

Συστατικά

  • 1 κούπα γάλα
  • 60 γραμμάρια σοκολάτα περιεκτικότητας 72%
  • 1/2 κουτ.γλ. κανέλα
  • 3/4 κουτ.γλ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλια (αν δεν έχεις μπορείς να βάλεις και το φακελάκι σκόνη που βάζουμε στα γλυκά)
  • 1/2 κουτ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλ. ολόκληρους κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κουτ.γλ. μπαχάρι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 1 σφηνάκι Grand Marnier
  • Σαντιγί

 

Εκτέλεση

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά συνδύασε το γάλα, τη σοκολάτα και τα μπαχαρικά.
  • Ανακάτεψε για ένα πεντέλεπτο μέχρι να έχει λιώσει η σοκολάτα.
  • Απόσυρε από τη φωτιά κι άφησε το να πάρει τα αρώματα των μπαχαρικών για 15 λεπτά.
  • Έπειτα, βάλε το κατσαρολάκι πάλι στη φωτιά μέχρι να είναι καυτό.
  • Απόσυρε και πέρασε το μείγμα σου από ένα δίχτυ ή ψιλό σουρωτήρι.
  • Πρόσθεσε το Grand Marnier.
  • Απόλαυσε το με σαντιγί από πάνω και μια πρέζα πιπέρι καγιέν.