Ώρα για γλυκάκι; Μηλόπιτα με κρέμα καραμέλας

Η καραμελωμένη κρέμα αγκαλιάζει τη ζύμη και ο συνδυασμός παραπέμπει σε ένα ζεστό και χορταστικό γλυκό που θα ενθουσιάσει τους φίλους σας.



Εύκολα και γρήγορα φτιάξε μια υπέροχη μηλόπιτα για να την σερβίρεις μετά το μεσημεριανό ή το βραδάκι στους φίλους που θα έρθουν σπίτι για ταινία και επιτραπέζια. 

Υλικά:

  • 2 μήλα ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά
  • 300ml φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. Βούτυρο
  • 180 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κ.γ. Baking powder
  • λίγη κανέλα

για την κρέμα:

  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  • 1 αυγό

Εκτέλεση:

1.Με τη βοήθεια του μίξερ χτυπάμε τα 2 αυγά μαζί με το βούτυρο και το γάλα.

2.Προσθέτουμε σιγά σιγά  το αλεύρι, αφού πρώτα το έχουμε κοσκινίσει.

3.Κατόπιν προσθέτουμε και το baking powder και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιεί το μείγμα.

4.Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι.

5.Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε αυτό.

6.Τοποθετούμε στην επιφάνεια τα ψιλοκομμένα μήλα.

7.Σε ένα μπολ χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με το αυγό και το αδειάζουμε στο ταψάκι.

8.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για 40 λεπτά.

Καλή επιτυχία!