Αφράτη και πεντανόστιμη τυρόπιτα με πιπεριές

Δεν υπάρχει ελληνικό σπίτι που να μην φτιάχνει τυρόπιτα!Τέλεια γεύση και ιδανική για τραπέζι.



Τι καλύτερο σήμερα από το να φτιάξεις μια λαχταριστή τυρόπιτα με πιπεριές, διαφορετική από τα καθιερωμένα; Είσαι λάτρης των κλασικών γεύσεων που όμως τολμάς τις μικροαλλαγές για κάτι καινούργιο. Οι πιπεριές θα δώσουν μια διαφορετική, πιο πικάντικη γεύση, που ίσως θυμίσει πίτσα.Το σπίτι σου θα μοσχομυρίσει και όλοι θα ανυπομονούν να γίνει, για να δοκιμάσουν!

Τι θα χρειαστείς

  • 500 γρ. φύλλα κρούστας
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού βουτύρου
  • 750 γρ. γάλα
  • 1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι
  • 6 αυγά
  • 750 γρ. τυρί φέτα
  • 1 κιλό πιπεριές
  • 5-6 ντομάτες
  • Αλάτι πιπέρι
  • 200 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
  • 1 ποτήρι του κρασιού γάλα

 

Πως θα τη φτιάξεις

Σε μια κατσαρόλα βάζεις το λάδι με το σιμιγδάλι και το ανακατώνεις συνέχεια σε μέτρια θερμοκρασία ώσπου να πήξει.

Χτυπάς τα αυγά και τα ρίχνεις στην κρέμα μόλις κρυώσει.

Προσθέτεις το θρυμματισμένο τυρί και το πιπέρι.  

Τηγανίζεις ελαφρά τις πιπεριές, βγάζεις τους σπόρους και τις κόβεις σε κομματάκια.

Σοτάρεις στο βούτυρο τις ντομάτες κομμένες σε φέτες.

Στρώνεις τα μισά φύλλα απαλά, βουτυρώνοντας το καθένα με βούρτσα.  

Απλώνεις το μείγμα του τυριού στα φύλλα και βάζεις από πάνω τις πιπεριές και τις ντομάτες.

Καλύπτεις την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα και βρέχεις το τελευταίο φύλλο με λίγο γάλα.

Ψήνεις την πίτα στους 200 βαθμούς.